Alle Jonckers op een rij

Wijze Joncker

De Wijze Joncker is een Weizen. Dit heerlijk frisse, licht troebele bier heeft de kenmerkende tarwemout smaak. Heerlijke dorstlesser in de zomer. De Wijze Joncker heeft een alcoholpercentage van 6,5% en drinkt heerlijk bij salades, kip en gevogelte, witte vis, jonge en romige kazen.

Blonde Joncker

De Blonde Joncker is een Blond bier. Dit heerlijk smaakvolle makkelijk drinkbare bier heeft een alcoholpercentage van 7%. Het bier heeft fruitige aroma’s en een prettige bitterheid. De Blonde Joncker is heerlijk bij salades, kip en gevogelte, witte vis, vette vis en gekruide gerechten maar ook heerlijk bij de bbq.

Dwaze Joncker

De Dwaze Joncker versie 2022 is een frisse herfstbock. Dit heerlijke robijnrode bier heeft de zoete tonen van karamel en zoethout en een verrassend frisse afdronk. De Dwaze Joncker heeft een alcoholpercentage van 8% en drinkt heerlijk bij gekruide vleesgerechten, ovenschotels en oude kazen.

Malle Joncker

De Malle Joncker is een tripel, trappistenbier met een heerlijk kruidige, prettig bittere geur en smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5%. De Malle Joncker is heerlijk bij gekruide (vlees)gerechten en pittige en belegen kazen.

Zware Joncker

De Zware Joncker is een Quadrupel met een mooi ronde, volle en complexe smaak van veel fruit (druiven, rozijnen, pruimen). Het bier heeft heerlijke romige afdronk en een alcoholpercentage van 9,5%. De Zware Joncker is heerlijk bij vleesgerechten, pittige en belegen kazen of zoete desserts.

Rode Joncker

De Rode Joncker is een prachtig diep rode Dubbel. Het is een hoppig, prettig bitter biertje met heerlijke zoettonen, goed drinkbaar in alle jaargetijden. De Rode Joncker heeft een alcoholpercentage van 9% en drinkt heerlijk bij vis en gevogelte en gekruid vlees of jonge en romige kazen.

Stoute Joncker

De Stoute Joncker is een heerlijke hoppig, bittere Stout met een alcoholpercentage van 8%. Voor de geoefende drinker soepel drinkbaar maar voor de verkenner heel toegankelijk door de verschillende zoettonen in het bier. Het donkere bier met de lichtbruine kraag drinkt heerlijk bij wildgerechten en oude kazen.

Frisse Joncker

De Frisse Joncker is een Meibock met een mooie amber kleur, fris bitter en lekker hoppig met en een alcohol percentage van 7%. Vol van smaak en soepel drinkbaar is dit frisse bier niet alleen in het frisse voorjaar, maar ook op een lekkere zomeravond zeer aan te bevelen. Drink hem bij frisse salades, kip en gevogelte, witte vis, en jonge en romige kazen.

Zwarte Joncker

De Zwarte Joncker is een Russian Imperial Stout. Met zijn inktzwarte kleur en rijke, bitterzoete smaak is het een even heerlijk als mysterieus bier. De Zwarte Joncker kent een alcoholpercentage van 9% en drinkt heerlijk bij gerookte vis of mosselen. Past verder prima bij (gerookte) kip en gevogelte, vette vis en gekruide (vlees) gerechten. Kies pittige en belegen kazen. Verrassend lekker bij zoete desserts.

Dolle Joncker

De Dolle Joncker is een Indian Pale Ale (IPA). Dit heerlijk bitter en hoppig bier wordt zeer gewaardeerd door de geoefende drinker. De bittertonen dagen de smaakpapillen uit maar worden nergens wrang. De Dolle Joncker heeft een alcoholpercentage van 7% en drinkt heerlijk bij gekruide (vlees) gerechten, jonge en romige kazen.

Koppige Joncker 

De Koppige Joncker is een Zware Blonde. U ervaart een prettige tinteling in uw mond, proeft zoet fruit en citrus en daar doorheen kruidige, peperige tonen. De Koppige Joncker is met 10% alcohol met recht een stevig bier dat ondanks dat, soepel drinkbaar is. Past u dus op voor het verradelijke, koppige effect en eet er een lekker stuk oude kaas of droge worst bij. Drinkt u de Koppige Joncker bij het diner, dan combineert hij uitstekend met entrecöt, biefstuk of tartaar.

Fruitige Joncker 

De Fruitige Joncker is een heerlijk fris bier met heel veel blauwe bes. Dat levert een prachtig donker paars-rood bier op met een schitterende roze schuimkraag. We hebben de Fruitige Joncker zo gebrouwen dat de blauwe bes niet wrang maar als een licht zuurtje door de volle smaak van het bier schemert. Het grootste compliment? “Dit is een bier voor het hele seizoen!”

Gevatte Joncker No1

De Gevatte Joncker No1 is de eerste in een hele serie Barrel Aged bieren van Vrolijcke Joncker. No1 is meteen een spannende combinatie van onze Weizen die 3 seizoenen heeft gerijpt in een Aquavite vat. Aquavite is een Scandinavische kruidige, sterke drank. Laat u verrassen door de smaak explosie die bestaat ui meerdere golven. 

Gevatte Joncker No3

Gevatte Joncker No3 is onze Tripel die een dik jaar heeft gerijpt op de eikenhouten vaten van RM cognac. Je proef de heerlijke smaken van sappige pruimen, rijpe vijgen, sinaasappel en natuurlijk de houttonen van het eikenhout. 

Gevatte Joncker No4 

Onze Stout heeft 13 maanden gerijpt op een origineel Kilchoman vat. Dat levert een heerlijk combinatie van donkere chocola, rood fruit, geroosterde gerst en de rokerige tonen van deze heerlijke whisky. Peaty but a beauty!