Alle Jonckers op een rij

Wijze Joncker

De Wijze Joncker is een Weizen. Dit heerlijk frisse, licht troebele bier heeft de kenmerkende tarwemout smaak. Heerlijke dorstlesser in de zomer. De Wijze Joncker heeft een alcoholpercentage van 6,5% en drinkt heerlijk bij salades, kip en gevogelte, witte vis, jonge en romige kazen.

Blonde Joncker

De Blonde Joncker is een Blond bier. Dit heerlijk smaakvolle makkelijk drinkbare bier heeft een alcoholpercentage van 7%. Het bier heeft fruitige aroma’s en een prettige bitterheid. De Blonde Joncker is heerlijk bij salades, kip en gevogelte, witte vis, vette vis en gekruide gerechten maar ook heerlijk bij de bbq.

Dwaze Joncker

De Dwaze Joncker is een herfstbock. Dit heerlijk zware, herfst- kleurige bier heeft een krachtige smaak met bittertonen maar wat blijft hangen is de prettig zoete verwarmende smaak die een stevige bock kenmerkt. De Dwaze Joncker heeft een alcoholpercentage van 7% en drinkt heerlijk bij gekruide vleesgerechten, ovenschotels en oude kazen.

Malle Joncker

De Malle Joncker is een tripel, trappistenbier met een heerlijk kruidige, prettig bittere geur en smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5%. De Malle Joncker is heerlijk bij gekruide (vlees)gerechten en pittige en belegen kazen.

Zware Joncker

De Zware Joncker is een Quadrupel met een mooi ronde, volle en complexe smaak van veel fruit (druiven, rozijnen, pruimen). Het bier heeft heerlijke romige afdronk en een alcoholpercentage van 9,5%. De Zware Joncker is heerlijk bij vleesgerechten, pittige en belegen kazen of zoete desserts.

Rode Joncker

De Rode Joncker is een prachtig diep rode Dubbel. Het is een hoppig, prettig bitter biertje met heerlijke zoettonen, goed drinkbaar in alle jaargetijden. De Rode Joncker heeft een alcoholpercentage van 9% en drinkt heerlijk bij vis en gevogelte en gekruid vlees of jonge en romige kazen.

Stoute Joncker

De Stoute Joncker is een heerlijke hoppig, bittere Stout met een alcoholpercentage van 8%. Voor de geoefende drinker soepel drinkbaar maar voor de verkenner heel toegankelijk door de verschillende zoettonen in het bier. Het donkere bier met de lichtbruine kraag drinkt heerlijk bij wildgerechten en oude kazen.

Frisse Joncker

De Frisse Joncker is een Meibock met een mooie amber kleur, fris bitter en lekker hoppig met en een alcohol percentage van 7%. Vol van smaak en soepel drinkbaar is dit frisse bier niet alleen in het frisse voorjaar, maar ook op een lekkere zomeravond zeer aan te bevelen. Drink hem bij frisse salades, kip en gevogelte, witte vis, en jonge en romige kazen.

Zwarte Joncker

De Zwarte Joncker is een Russian Imperial Stout. Met zijn inktzwarte kleur en rijke, bitterzoete smaak is het een even heerlijk als mysterieus bier. De Zwarte Joncker kent een alcoholpercentage van 9% en drinkt heerlijk bij gerookte vis of mosselen. Past verder prima bij (gerookte) kip en gevogelte, vette vis en gekruide (vlees) gerechten. Kies pittige en belegen kazen. Verrassend lekker bij zoete desserts.

Dolle Joncker

De Dolle Joncker is een Indian Pale Ale (IPA). Dit heerlijk bitter en hoppig bier wordt zeer gewaardeerd door de geoefende drinker. De bittertonen dagen de smaakpapillen uit maar worden nergens wrang. De Dolle Joncker heeft een alcoholpercentage van 7% en drinkt heerlijk bij gekruide (vlees) gerechten, jonge en romige kazen.

Duivelse Joncker

De Duivels Joncker is een Zware Blonde. U ervaart een prettige tinteling in uw mond, proeft zoet fruit en citrus en daar doorheen kruidige, peperige tonen. De Duivelse Joncker is met 10% alcohol met recht een stevig biertje dat ondanks dat, soepel drinkbaar is. Past u dus op voor het verradelijke, duivelse effect en eet er een lekker stuk oude kaas of droge worst bij. Drinkt u de Duivelse Joncker bij het diner, dan combineert hij uitstekend met entrecöt, biefstuk of tartaar.