Westerkwartbier

“Individueel uniek, gezamenlijk bijzonder”

Ter gelegenheid van het afscheid van de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn en het opgaan in de nieuwe gemeente Westerkwartier, zijn vier iconische bieren gebrouwen. Deze bieren zijn niet alleen een heerlijke herinnering aan de fusie gemeente maar ook een blijvende herinnering aan de oude gemeenten!

De Groote Gast verwijst naar Abel Tasman, de ontdekkingsreiziger uit Lutjegast. De Groote Gast is een amberkleurige eigenwijze Dubbel van 8,5%.

De Marumer Non verwijst naar Dolores, de Witte Non van het voormalige klooster bij Trimunt, bij Marum. De Marum Non is een heerlijk frisse, volle en kruidige Blond van 7%

De Leekster Tak verwijst naar het historische eerbewijs voor mensen die per schaats Leek wisten te bereiken. Later werd het uitgereikt aan Leeksters met grote verdienste voor de omgeving. De Leekster Tak is een krachtige, romige Tripel van 8,5%

De Zuidhorner Abt verwijst naar de abt van het voormalige klooster bij Aduard, een van de grootste kloosters van west Europa. De Zuidhorner Abt is een abdij bier met heerlijk complex smaakpallet van pruim, chocola, koffie, caramel en heeft 10% alcohol.

Vier historische verhalen

De Leekster Tak, de Groote Gast, De Marum Non en de Zuidhorner Abt vertellen 4 historische verhalen van personen of gebeurtenissen in het huidige Westerkwartier. De Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel zijn samen 4. De vier gemeenten vormen ieder een kwart maar samen een uniek geheel. Om meerder redenen zijn de bieren een unieke herinnering aan de oude gemeenten Groote Gast, Marum, Leek en Zuidhorn.

Geschenkverpakking Westerkwartbier

Een heerlijk kado, een waardevol relatiegeschenk of gewoon een mooie én lekkere herinnering aan de vier gemeenten die samen de gemeente Westerkwartier vormen. De vier bieren vormen samen met het glas in een schitterend vormgegeven verpakking een uniek geheel.

Westerkwartbier verkooppunten

De bieren van Vrolijcke Joncker worden verkocht bij Horeca, Slijterijen en Speciaalzaken in de regio en inmiddels ver daarbuiten.